#cozonaculMeu fara zahar/oua/lapte/unt/gluten

#cozonaculMeu are in el muulta IUBIRE
fara zahar/oua/lapte/unt/gluten


Impart cu voi ideea unui cozonac simplu dar divin la gust. Primiti?

Toata povestea lui a venit la momentul potrivit ca raspuns pentru multe mamici care acum cauta asa ceva.
(Faceti-l si ) trimiteti-l in lume – se vrea vazut si simtit.

Ingrediente:
– 300 de g de orez spalat si inmuiat peste noapte
– 300 de g de mei spalat si inmuiat peste noapte
– 100 g de seminte de in auriu
– 20 de grame de tarate de psyllium
– un plic de drojdie bio (o sa incerc cu maia tura urmatoare)
– lapte de cocos 500-600 ml
– 250 de grame de curmale
– coaja de lamaie bio rasa
– vanilie naturala – atentie e un praf negru – nu e praf alb si da e mai “pretioasa” dar merita

Pt umplutura: nuca 4-5 maini, curmale 2 -3 maini, vanilie, cirese deshidratate

Promit ca o sa fie o reteta simpla o data ce aveti ingredientele cumparate.

Metoda:
– blenduiesc semintele de in pana devin faina
– apoi blenduiesc meiul si orezul cu laptele de cocos si curmalele.
– lapte de cocos pun intre 500-600 ml depinde de puterea blenderului
– pun compozitia intr-un bol mare si adaug inul macinat, taratzele de psyllium
– adaug cele 2 ingrediente care fac toata MAGIA: coaja rasa de lamaie si vanilia
– desfac drojdia in putina apa calduta si o pun in compozitie.
– dati-i timp sa se omogenizeze – amestecati usor cu o spatula sau cu mana

– Intind (cu mainile) foaie pe hartie de copt
– apoi blenduiesc in robot cu lama S nuca, vanilie si curmale (eu am facut in 2 ture – in blender ca m-a lasat robotul cu o zi inainte)
– intind foaia, pun nuca,pun ciresele, rulez, tai in 2 sa imi intre in 2 tavi , pun la dospit 50 de min
– coc la 180 de grade 45-50 de min
– las sa se raceasca (sau nu… ca sta copilul langa mine ca lupul) si tai pe farfurie

p.s.
Atat de bun a fost cozonacul ca fratele meu – mare iubitor de dulciuri “normale” m-a intrebat “cand mai faci ca sa stiu sa vin primul?”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *