Compot la minut

“Primul lucru dimineata
Bem apa ca si rata.”

A fost poezia ce am inventat-o pentru fetita mea cand avea 2 ani ca sa inteleaga obiceiul meu de a bea apa cu lamaie sau apa infuzata cu plante inainte de a manca orice. Intai devin eu schimbarea pe care vreau sa o vad in ei ca si adulti.

Sa va spun! Corpul nostru trece de-a lungul zilei prin trei etape:
– detoxifiere de la 4 dimineata – 12 la amiaza
– apropriere de la 12 amiaza – 8 seara
– asimilare de la 8 seara – 4 dimineata

Cu apa vie/ceai inainte de orice (cafea, mancare) sustinem prima etapa – procesul de curatare si nu ne punem in calea lui.

De ce e important sa cureti interiorul inainte sa vii cu o noua zi (o noua zi de alimente, ganduri, emotii si situatii) ?
Raspund cu o intrebare: pai de ce spalam vasele inainte sa mancam o noua mancare din ele?

Si pentru ca iarna se potriveste mai mult lichidul cald am ajuns la ideea de compoturi aromatizate. Le fac din fructe … asa tzac pac cu ce am la indemana.

Retete de compot spontan – de baut la minut:
——————————
– pere, vanilie
– mere/gutui, scortisoara, anason
– ananas, mandarine, maracuja

Pun fructe taiate felii in bocan
Pun condimentele superbe – ele sunt cheia
Torn apa clocotita si le las 20 – 30′ (sau peste noapte) la infuzat.

Cum il indulcesc?
De obicei nu il beau indulcit ca sa nu pornesc magaoaia de sistem digestiv si sa imi fur 60%+ din energie (simti cum se shifteaza de la creier in stomac).

Stiti ca atunci cand nu ne simtim apreciati ni se ridica o enorma pofta de dulce in corp?
Si ideea nu e sa ii dam cu zaharul ca sa ne furam si mai mult calciu din oase (mai ales la copii aflati in crestere).

Deci cand vreau sa intensific impulsurile inspre centrul aprecierii de sine din creier pun curmale direct in borcan sau adaug miere dupa ce s-au racit. Nu mai simt aromele fine dar asta e, imi onorez constient nevoia fara sa fac mult destroy in corp.

Daca bautura asta ar avea un slogan de marketing spiritual ar fi asa: “Compot la minut: pentru aprecierea de sine.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *