Turta dulce pentru copii (e magicã)

Turta dulce pentru copii (e magicã)


De ce e turta mea magica?
Pentru ca e:  
– facuta cu iubire de mami (integrala 🙂 ) Da, da. Iubirea nu se transmite doar prin cuvinte si cadouri. Iubirea se transmite prin mainile noastre in mancarea pe care o facem.  De aceea incerc cat pot sa ating mancarea si folosesc linguri sau spatule sau alte ustensile numai cand e nevoie.

In mainile noastre avem vietile unor ingeri. Cum ii hranim?

In mainile noastre avem vietile unor ingeri. Cum ii hranim?

Bradul nostru e facut din noiembrie

Bradul nostru e facut din noiembrie

– fara zahar rafinat (Stiti ca zaharul da o dependenta de 7 ori mai mare decat cocaina? Si atunci cum se cheama ca il dam copiilor nostri… zilnic? ) 

– fara unt/lapte (Nu ne aduce in corp mai mult mucus – asa cum e cazul lactatelor pasteurizate din comert. Ce credeti ca sunt mucii de la nasucul copiilor in perioadele de raceala si gripa?)

– fara oua (nu creeaza in corp mai multa aciditate si nici nu fura din rezervele de minerale din organism)

Lista cu “fara” poate continua dar prefer sa ne concentram pe ce e bun si frumos si delicios adica: turta dulce pentru copii – copiii din noi toti. 

P.S. Mamici si pitici va rog nu va lasati descurajati de lista de ingrediente mai putin comune:
– puteti sa inlocuiti faina integrala de spelta (desi diferenta e enorma la gust si calitate) cu faina integrala normala (dar NU alba, sub nici o forma)
– curmale daca le cumparati puteti sa faceti din ele batoane de energie (o sa revin cu o reteta rapida)
– untul de cocos e o minune daca il intindeti pe paine (dimineata) cu miere sau cu o cana de ceai sau in smoothie
– lapte de cocos am dat reteta aici – daca faceti un litru si il puteti consuma cu miere si carob

Turta dulce pentru copii
Ingredients
  1. - 2 cani de faina integrala spelta
  2. - 25 de curmale
  3. - 1/2 cana lapte de cocos
  4. - 1/4 cana ulei de cocos
  5. - 1/2 l-ta sare
  6. - 1/2 l-ta nucsoara macinata
  7. - 1/2 l-ta cuisoare macinate
  8. - 1 l-ta scortisoara
  9. - 1 l-ta ghimbir ras
  10. - 1/2 l-ta bicarbonat
  11. - 1 l-ta praf de copt - !!!! ( ! - sa fie destule semnale de alarma)
  12. Atentie! Aici, de fapt, nu am folosit praf de copt obisnuit cel ce se gaseste pe rafturile de supermarket. Va rog sa folositi cat mai rar spre deloc prafuri albe in dulciurile copiilor. Exista ceea ce se numeste Weinstein backpulver si este un produs fara fosfati, mai aproape de natural. Se gaseste la magazinele naturiste sau online.
  13. Optional: 1/4 cana sirop de artar
Instructions
  1. Curmalele (fara samburi) se lasa la inmuiat in apa calduta pt minim 30 de min
  2. Condimentele si prafurile se amesteca in faina
  3. Se blenduiesc laptele, uleiul de cocos si curmalele (eu am folosit un blender de mana) pana se obtine un piure fin (piure de curmale yum yum)
  4. Se amesteca lichidele cu fainurile
Forme
  1. - fie intindeti o foaie si taiati cu forme de fursec
  2. - fie in lipsa de timp si chef (am auzit ca se mai intampla nu e cazul meu 🙂 ) formati cate o bila de marimea unei nuci
  3. Secretul: se lasa la rece 30 de min inainte de a se baga la cuptor
  4. Turtele taiate in forme se dau la cuptor pt 7-9 min la 200 de grade
  5. Turtele in forma de nuci se dau la cuptor 15 min 200 de grade
Notes
  1. - daca folositi amestec de condimente pentru turta dulce va rog sa verificati pe eticheta sa aiba doar ingrediente naturale, fara adaosuri, fara e-uri si zahar
  2. - curmalele deshidratate sa nu fie cu sulfiti- ficatul si rinichii copilasilor nu au nevoie de asa ceva
Spre Sanatate http://spresanatate.ro/