Nevoia de a fi … “REA”

Nevoia de a fi … “REA”


“A fi rea” din cand in cand face parte din TINE.
Cine? Eu, rea?
Da, tu! … Si eu la fel.
 
E parte din experienta umana. Si e ok.

Inseamna ca esti reala si … autentica.

Incearca sa observi comportamentul acesta la tine (si apoi la ceilalti). De cele mai multe ori alegem sa fim rai folosind mancare, alcool, cumparaturi pentru ca acestea sunt cele mai la indemana modalitati.

Ne supunem zilnic multor reguli: la birou, la scoala, pe strada, in autobuz, la parc, la supermarket, acasa … Iar apoi, la finalul zilei, cand ajungem acasa ne pomenim strigand sau certandu-ne cu cei dragi pentru ca nu ne mai ramane in noi (sau ramane foarte putina) rabdare/zambet/empatie/stralucire/optimism/IUBIRE.

Alteori, cand nu vrem sa ne descarcam frustrarea in curtea celorlalti ne trezim terminand un rand de biscuiti/ciocolata si nu stim cand si cine a desfacut cutia. Vi s-a intamplat vreodata sa va imbracati si sa mergeti sa cumparati migdale in ciocolata la ora 11:00 noaptea? Mie da. Am simtit nevoia sa incalc niste reguli. Impuse de mine.

Nu spun sa o iei de acum razna. Nu asta e ideea. Auto-controlul este printre lucrurile care ne deosebesc de celelalte specii. Spun sa alegi constient si constructiv modul in care vrei sa alimentezi aceasta parte din tine. E vorba de sufletul tau care cere sa fie liber. Da-i voce si nu mancare.  

Sa fiu rea acum pentru mine inseamna sa stau treaza la ora aceasta (1:00 a.m.) si sa ignor cu desavarsire timpul de detoxifiere a ficatului (desi sunt constienta de repercusiuni). Totul doar ca sa petrec timp cu mine. Singura. Scriind articolul de fata.