Retete cu ardei copti

Retete cu ardei copti


Partea 1

Va amintiti cand era vara si eu lucram cu ardeii? Nu? Inseamna ca nu m-am plans destul la toata lumea.

Ardei pe iarna


I-am pus pe iarna in diferite moduri: cruzi (taiati bucatele, fasii sau rondele) sau copti. Ii cumpar in sezon, de la o familie onesta si simpla care nu ii stropeste si cultiva pentru vanzare doar atat: ardei kapia.

Pe cei copti ii mananc simplu, cu un sos marca “mama Floare” (bunica mea) pe care tot timpul il fac ad-hoc.   

Reteta 1: ardei cu sos

  • zeama de la o jumatate de lamaie bio
  • o lingura de miere nepasteurizata
  • sare 1/4 lingurita (~10 twist-uri de rasnita) fara iod
  • ulei de masline extravirgin – o lingura
  • 100 ml apa
  • 400 g ardei copti 

Jucati-va! Puneti cantitati instinctiv. Poate ce va iese voua, cu total alte cantitati, e mai bun decat zic eu aici.

Amestec toate ingredientele lichide si sarea intr-un vas de sticla cu baza dreptunghi (ca sa fie cat mai multa suprafata de contact intre ardei si sos), apoi pun ardeii la “imbibat”.

Uneori ii las peste noapte alteori 20 de minute e mult prea mult :).

Voi stiti ce buni sunt?? #royalFood