Pilaf de quinoa

Pilaf de quinoa


Pilaf de quinoa – sau cum sa par extravaganta cand de fapt nu sunt deloc
– o cana de quinoa ~200g
– o ceapa alba medie – tocata marunt
– un morcov mediu – taiat cubulete
– patrunjel/coriandru proaspat

Sa gatesti quinoa poate parea intimidant cel putin avand in vedere numele – de nici nu stiu cum sa-l pronunt la prima vedere.

De fapt este la fel ca si cu oricare tip de orez. Deci arunca teama si pune niste muzica.
1. Se spala bine pentru a inlatura gustul amarui dat de saponina
2. Se pune la inmuiat peste noapte in 2 cani de apa calduta si 2 linguri de zeama de lamaie/iaurt
3. Se strecoara si se clateste
4. Se “caleste” ceapa in apa 4-5 min sau pana e translucida ( eu o calesc in apa, cu capacul pus si adaug atat cat sa acopere fundul oalei)
5. Se adauga si morcovul pt 4-5 min (se mai adauga putina apa cat sa acopere morcovii)
6. Se adauga quinoa si 2 cani de apa
7. Se fierbe pt 15 min la foc mic
8. Daca doriti o textura cremoasa puteti lasa inca 5 min vasul acoperit ca sa absoarba tot lichidul altfel strecurati lichidul ramas
9. Se adauga DRAGOSTE, sare si patrunjel proaspat tocat marunt
10. Se adauga ulei presat la rece direct in farfurie

Resurse:
http://thenourishinghome.com/2012/03/how-to-soak-grains-for-optimal-nutrition/
https://www.youtube.com/watch?v=zp6aR5npHyY