Problema: Unde a plecat Curiozitatea?

Problema: Unde a plecat Curiozitatea?


Problema:

Se da un munte de curiozitate pusa in noi ca nevoie si tendinta umana la inceput de viata aici pe Pamant.

In primii 3 ani ni se reteaza 25% de catre adultii care ne spun ce “NU E VOIEEE!” …

In urmatorii 3 ani ni se mai iau 25% de catre doamna educatoare care ne vrea sa facem doar ce TREBUIE,


In urmatorii 12 ani ni se mai iau intre 20% si 49% de catre parinti, profesori si alti adulti din jur care ne vor tacuti, CU MAINILE LA SPATE, STAND CUMINTI IN BANCA noastra 


Intrebare:

Cata curiozitate a ramas in noi pentru viata de adult?

Va doresc sa cautati acel gram de curiozitate ramasa in voi si sa o hraniti zilnic. Are timp sa se regenereze.


La ce e buna curiozitatea?

Curiozitatea care mie mi-a ramas m-a invatat ca: nu stiu mai nimic DAR vreau sa stiu totul!

Cam despre orice: motorul in 4 timpi, cum se cultiva leusteanul, unde mi se duc agrafele si elasticele de prins parul, cum ajung sa se coaca fructele (culese verzi) pe tir sau vapor, din ce se fac ursuletii de jeleu pe care ii dam copiilor, ce gandesc celulele din corpul meu cand eu mananc, rad , fac sauna sau conduc, de ce rodia e asa complicata, ce algoritm folosesc cei de la instagram etc.

Cum sa hranesti curiozitatea? 

Citind etichetele.


Adevarata fata a mancarii

Adevarata fata a mancarii

Cand cumparati un aliment am sa va dau 2 reguli:


  • daca are mai mult de 5 ingrediente puneti-l la loc

  • daca nu suna a reteta (adica sunt termeni care nu cresc in pom sau in pamant) puneti-l la loc


Experimentati “cititul” etichetelor timp de o saptamana. Nu mai mult. Si trageti voi concluziile. Despre sanatatea voastra.Despre voi… nu are sens sa va orientati energia si atentia inspre exterior (ex.  despre industria alimentara nu are sens acum.