Orez cu Leurda

Orez cu Leurda


Cand am auzit prima data cuvantul “leurda” nu imi suna deloc a planta. Ce sortiment de branza au mai inventat si astia?

Dar cand ajungi sa o intelegi, sa vezi cum se combina in mancare si cu ce alte ingrediente este prietena realizezi ca nu se compara sub nici o forma cu salatele de supermarket crescute in culturi hidroponice (in solutii nutritive si nu in pamant).

De ce sa mai cumperi salata verde si usturoi de la supermarket cand in leurda le gasesti pe ambele? Mai bio de atat nu se poate: crescuta in sol fara ingrasaminte artificiale, fara fertilizatori, prin propriile puteri. Deci inevitabil consumand-o vei imprumuta si din caracterul ei puternic. O gasesti la piata nu e nevoie sa mergi la padure.

Orez cu Leurda
Ingredients
  1. un fir de praz
  2. o ceapa mare
  3. o legatura mare de leurda
  4. o cana de orez fiert
  5. suc de rosii
  6. patru catei de usturoi presat
  7. o lingura de ghimbir ras
  8. maghiran
  9. oregano
Instructions
  1. se taie marunt cepa, prazul si leurda
  2. se saute-aza timp de 3 minute in putina apa ceapa, prazul si usturoiul cu sare si piper
  3. se adauga orezul, leurda si sucul de rosii si se fierb inca 5 minute amestecand
  4. se adauga mirodenii dupa gust/preferinte: organo, maghiran, ghimir
Notes
  1. Tip: ca sa imi eficientizez munca, cand fierb cereale (orez, quinoa, mei) aleg sa pregatesc cantitati mai mari de o portie, astfel ca pot sa le foloses la diferite mancaruri (dulci, sarate) in timpul saptamanii
Spre Sanatate http://spresanatate.ro/