Despre


As vrea sa spun ca schimbarile se fac peste noapte insa nu ar fi adevarat.

Dupa 11 cure de slabire (am numarat de doua ori), 2 episoade de alergie, sinuzite multiple, acnee, kilograme in plus, rinita alergica, mancat compulsiv pe fond de stres sau emotional si moralul mult mai jos decat nivelul marii am inteles ca nu imi ajut corpul deloc daca o sa continui in acelasi mod.

Stiu cat e de dificil psihic, fizic, emotional sa te confrunti cu probleme de sanatate in timp ce ai zilnic ai alte responsabilitati la serviciu si in familie. Eu credeam ca bolile exista pur si simplu, ca alergia mi-a venit asa, din senin, de la vreun material din pantalonii pe care ii port sau de la vreo mancare ce o mancasem la hotel in deplasare si o sa treaca dupa ce fac dus (true story), ca acneea se tine sub control doar cu medicatie si solutii de curatat fata (extrem de scumpe) iar daca la mine nu au functionat inseamna ca am eu ceva aparte.

Am mers la alergologi(4), dermatologi(2), am consultat nutritionisti(2) apoi psihologi(aici doar unul la numar), am facut teste si analize. Fiecare avea propriul punct de vedere despre cum ar trebui sa imi “acopăr” problema cu alergiile si kilogramele – pentru ca de rezolvat nu era timp in cele 15 minute cat dura consultatia, nu era interesat nimeni sa afle cauza reala. Aveam nevoie de o abordare individualizata si cu o perspectiva mai ampla – minte, corp, emotii, suflet, trecut, sentimente, stres : viata.

Am studiat 6 ani (facultate si master) ca sa devin programator, am lucrat alti 8 in domeniul IT. Candva spre finalul carierei mele in IT am petrecut doi ani minunati in concediul de maternitate.

In paralel cu “job-ul” de “stay at home mom” (mama care sta acasa) am investit in mine si in dezvoltarea mea atat personal cat si formal – conferinte, seminarii, Institute for Integrative Nutrition – cea mai mare scoala de nutritie din lume.

M-am inscris la IIN crezand ca o sa obtin o “oficializare” a ceea ce am citit pana acum, ceva care sa imi dea “instrumentele” necesare sa impartasesc din experienta mea dar am ajuns sa inteleg cat de putin stiam din ceea ce credeam ca stiam: bio-individualitate, hrana primara, intuitie si ascultare, organizare si dezvoltarea personala, mentalitate pentru abundenta etc.

Am deschis larg ochii la ceea ce inseamna adevarata nutritie si la modul in care alimentele, gandurile, stresul si emotiile imi influentau direct starea de spirit/sanatatea. In 2011, cand a trebuit sa aleg intre a-mi alapta fetita si medicamentatia pentru alergie, am realizat ca “ce imi sta in cale este calea” si am inteles ca “bolile” mele au un rost. Am inceput sa adopt principiile invatate in propria dieta si am vazut cum imi vindec singura alergiile, acneea si toate acestea fara medicamente, fara retete prescrise sau pudre miraculoase, fara interventii medicale periculoase.

Am descoperit un nivel de sanatate si energie de care nu credeam ca pot sa beneficiez vreodata personal. Datorita acestei schimbari profunde in sanatatea mea si a familiei mele am simtit ca e momentul sa fac mai mult, sa impartasesc “descoperirea” mea cu altii.

Acum imi impart cele 48 de ore pe care le am intr-o zi intre a fii mamica, sotie, partener de joaca, cook/chef, administrator, antreprenor, consilier in sanatate si researcher pe teme de psihologia obiceiurile alimentare, nutritie, sanatate, viata.

International Association for Health Coaches Member!Certificate