Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi


Daca pare cam mult galben in poza (adica beta-caroten) aveti un pic rabdare … gata. Am mai adaugat niste marar. E mult mai bine. Nu ? (Andrei tu nu e nevoie sa raspunzi la intrebare)

– 400 g morcovi noi (~2 legaturi x a cate 4 morcovi mici fiecare) taiati in jumatate longitudinal
– 500 ml lapte de cocos
– o ceapa medie tocata
– 1/2 lingurita turmeric
– 1/2 lingurita curry
– sare
– o legatura de patrunjel proaspat/ seminte de susan prajite

Se sauteaza ceapa in 5/6 linguri de apa pt 4/5 minute.
Se adauga toate ingredinetele cu exceptia ultimelor doua si se fierb pt 15 min. Se lasa sa se racoreasca. Blenduiti. Iubiti.
Se adauga o lingura cu ulei de masline in farfurie. Se amesteca cu patrunjel tocat proaspat si cu seminte de susan prajit.
Cine mai vrea se poate si marar.